Ege Bölgesinin karakteristik özellikleri diğer kentler de olduğu gibi Yatağan’da da görülür. Özellikle yörede yetişen otların genelde zeytinyağı ile kavurulması ya da pişirilmesi ile pek çok yemek yapılır. Yörede hakim olan Yörük kültürü kurutulmuş sebzeler, tarhana ve keşkek gibi ürünleriyle Kavaklıdere mutfağında etkisini göstermiştir.
Kavaklıdere mutfağında, bölgenin ormanlık ve dağlık bir bölge olmasından dolayı mantar da önemli bir yer tutar. En önemli yemekleri arasında Kuzu Göbeği (Morel) Nanraı Dolması, Kuzu Göbeği (Morel) Mantarı Kavurması ve Çıntar (Yabani Mantar) Kavurması sayılabilir.
Bunların dışında kuzu kaburgasının doldurulmasıyla yapılan Sura Kebabı ve Kabak Böreği yöreye özgü diğer lezzetlerdir.