MUĞLA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Ne Yenir?

Hem denize hem de göle kıyısı olan Köyceğiz’de deniz ve tatlı su balık ve mezelerinin yanında yöreye hakim Yörük mutfağı kültürü ürünü keşkek, tarhana, bakliyat ve sebze yemekleri ön plana çıkmaktadır.Seyahat acentaları tarafından Kaunos Antik Kenti'ne turlar düzenlenmektedir. Yöreye özgü sayılabilecek yemekler arasında Tavuk Dolması, Yumurta Tatarı, Patlıcan Tatarı, bir çeşit ekmek kavurması olan Üçleme, Kiremitte Alabalık, Tandır, Fırında Ekşili Tavuk Borana, Geren, Günlük Kavurması, Gözleme sayılabilir.

Köyceğiz Gölü, civardaki dereler, Dalyan Kanalı ve koylar gerek tatlı gerek tuzlu su ürünleri bakımından Köyceğiz ve çevresini zenginleştirmektedir. Bölgede bulunan kefal, yılan balığı, levrek, çipura, mavi yengeç gibi su ürünleri ile yapılan yemekler Köyceğiz Mutfağı'nda önemli yer tutar.