Bodrum Mutfağı, Kabak Çiçeği Dolması, Acıot Kavurması, Turp Otu Salatası, Hardal Otu Salatası, Deniz Börülcesi, Taze Börülce Yemeği, Kenker Dolması ve Ebegümeci Salatası gibi sebze yemekleri ile ünlüdür.
Bunun yanı sıra Tatar, Etli Nohut, Lokum Pilavı ve Keşkek önemli yöresel düğün ve cemiyet yemeklerindendir.
Ayrıca Bodrum Ahtapot Pilavı, Kefal Dolması, Ekşili Palamut, Sübye Salatası gibi çeşitli deniz ürünleri yemekleri ve Papaz Yahnisi, Hardımya, Çökertme Kebabı gibi yöresel et yemekleri ile zengin bir mutfağa sahiptir. Bodrum’un hemen hemen tüm beldelerinde Bodrum Mutfağı’nın yemeklerini sunan lokanta, kafeterya ve restoranlar bulunmaktadır.