MUĞLA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Yöresel Ürünler

Yeme-İçme

Ula, bölgede sarımsağı  ile anılır. Bunun bir nedeni, yetiştirdiği sarımsağın ünü, diğeri ise yöresel yemeklerde çok kullanılmasındandır. Galli Patlıcan, Börülce Teltoru, Sac Böreği, Börülce Çorbası vb.  yöresel yemekler genellikle evlerde hazırlanmakta olup, bazılarını ilçe merkezinde az sayıdaki  lokantalarda bulmak da mümkündür.

Bu arada yörede oldukça sevilen " Ekşili Tavuk" yemeğini de Ula – Çiçekli Köyü arasında Eski Muğla Yolu olarak bilinen yol üzerindeki az sayıda bulunan yeşillikler arasında basit dekore edilmiş lokantalarda yemenizi de tavsiye ederiz.

Bu yol aynı zamanda Köyceğiz-Fethiye’ye giden karayoluna ve Çiçekli Köyüne varmadan ayrılan sapakla kestirmeden Denizli Karayoluna da çıkmanızı sağlar.