Muğla Mutfağı bu kitapta!
Tarhanadan, Mürdümük Çorbasına; Çökertme Kebabından, Sakızdırık Köftesine; Geren Kavurmasından, Otlu Tepsi Böreğine; Muğla’nın Geleneksel Lezzetleri…
Gastronominin ve mutfak kültürünün turizm sektöründeki öneminden hareketle, Muğla Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından bir prestij yayını olarak hazırlanan Muğla Mutfağı yemek kitabı, Muğla mutfağının en lezzetli tariflerini sofralarınıza taşıyor. Zeytin ve zeytinyağının ayrı bir yere sahip olduğu Muğla mutfağında; sebzeler, yabani otlar, mantarlar ve meyveler, tahıl ürünleri, deniz ürünleri ve et belirleyici öğeler olarak öne çıkıyor. İlin yemek kültürünün tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan kitapta, Muğla geleneksel mutfağında yer alan ancak pek bilinmeyen ya da günümüzde unutulmaya yüz tutan yemeklere ve aynı yemeğin farklı tariflerine yer veriliyor.