Fethiye Merkez Plajlar
Fethiye merkezinin çevresindeki en tanınan plajlar Çalış ve Oyuktepe plajlarıdır. Çalış Plajı körfezin açığında 4 km uzunluğunda dar kumsallıdır. İyi rüzgar aldığı için sörfe çok uygundur. Fethiye şehir merkezine 5 km uzaklıktaki plaja otobüs ve minibüs seferi düzenli ve çok sıktır. Yol ve kumsal boyunca çok sayıda otel sıralanır. Lokanta, bar ve alışveriş yerleri de vardır. Plajın sonunda ayrıca bir Yörük Çadırı ve Müzesi bulunmaktadır. Kaybolmaya yüz tutmuş Yörük Kültürü’nü, mutfağını tanıtmak açısından önemli bir noktadır.
Fethiye Körfezinin kuzeybatısında bulunan Oyuktepe koylarının rüzgarlı havalarda bile dalgalı olmayan denizi yüzmek için çok uygun.
Fethiye Çevresindeki Koylar ve Plajlar
Fethiye’nin çevresindeki güzellikleri görmek, otel ve önündeki plajla kendinizi sınırlamak istemiyorsanız epeyce dolaşılacak yer bulacaksınız. Adı çok bilinen ve dolayısı ile kalabalık olan plajların dışında yerleri de seçebilirsiniz.
Spor yapmayı sevrseniz yürüyerek Fethiye Limanını ve 1. ve 2. Karagözler’i geçin sağa doğru deniz kıyısını izleyin. Önce Aksazlar Koyu’na çıkacaksınız. Biraz ileride Samanlık koyu var. Manzara müthiş güzel, yüksekten aşağıda denizin, denizde kayıkların görüntüsünü fotoğraflayın. Her yer çamlık, havada mis gibi çam kokusu duyuyorsunuz. Uçurumun dibinde güzel koylar birbirini izliyor. Koyların bir kısmına inebiliyorsunuz. Koyların bazılarında günübirlik tesisler var ve çok güzel. Yol yarımada biçimindeki burnu dolaşıyor, Kalemya Koyu’nda bitiyor. Kuleli ve Kalemya Koyu arasındaki Boncuklu Koyu da yüzmek için son derece elverişli.
Dönüş yolunuz deniz kenarından değil ama gene de güzel, çamlar arasından ve asfalt. Bu geziyi denizden tekneyle de yapabilirsiniz.
Turunç Pınarı Mavi yolculuk ve günübirlik gezi teknelerinin uğrak yerlerinden biri. Kalemya Koyu’nun batısındaki Turunç Pınarı Koyu’nun tepeleri turunç ağaçlarıyla çevreli. İçinde tatlı su pınarı bulunan koyda bazı tesisler var. Koya gelenler dalından taze meyve ve sebze toplayabiliyor, masalarını balıkla donatabiliyor.
Yemeğe kalanlar buğulama ya da ızgara balık, jumbo karides, istakoz, karavide gibi kabuklular ve salata yanında mutlaka zeytinli ekmek de istemeliler. Sele zeytini, kuru soğan, peynir, maydanoz, dereotu, nane, domates, yeşil biber, karabiber ve kimyon gibi malzemeler kullanılıyor zeytinli ekmek hamurunda. İstenirse karides de ilave edilebiliyor. Ve odun fırınına veriliyor.