MUĞLA İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Yöresel Ürünler

Yöresel Yemekler

Borana: Yeşil bitkiler ve otlar, taze fasulye veya patlıcan haşlandıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak yapılan bu yemek yörenin en kolay ve en tanınmış sevilen yemeğidir.

Arabaşı: Av aletleri ile yapılan bir tür koyu çorbadır. Üzerine veya yanına mısır unundan yapılan hamurla yenir. Yapılması zaman aldığından ancak özel günlerde yapılır


Çingene Pilavı:
Peynir ufalanır, içine soğan, maydanoz, domates, yeşilbiber, karabiber, tuz ve zeytinyağı konarak karıştırılır.


Oma:
Bir tür un çorbasıdır.


Saç böreği:
Elde açılan yufkanın içine peynir, çeşitli otlar veya ince doğranmış et konarak, yağlanmış kızgın sacda pişirilir.


Narekşisi:
Her ne kadar yemek türüne girmese de, nar ekşisi lezzet arttırıcı bir özelliğe sahiptir. Ekşi narların ateşte kaynatılmasıyla elde edilir. Özellikle salatalarda, kahvaltılık zeytinle beraber ve çorbalarda kullanılır. Nar ekşisi, koyu kahve bir renge sahiptir.